Fånge på Östermalm

Det fanns en tid då Stockholm bestod av en stadskärna plus yttre fattiga områden och valet av bostad var lätt för den som kunde välja. Idag kan de flesta välja bort det urbana trångboendet, för även om lägenheten på Östermalm är väl tilltagen både till ytan och höjden (som komplicerar det mödosamma putsandet av kristallkronor) så har man långt till NATUREN, om man med natur inte menar hundrastställen och en trist innergård.

Å andra sidan bor man inte där för jämnan utan alternerar med en villa i Italien, Frankrike och/eller Spanien, men då handlar det inte om permanent stadsboende utan krass investering.

SvD AB

Annonser
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fånge på Östermalm

  1. e skriver:

    Eh, vad fan snackar du om? Östermalm om något har natur runt om hela sig, mycket mer än andra delar av stockholms innestad. Har alltid sagt att jag älskar att jag är uppvuxen på östermalm för att det är mitt i stan, men ändå mitt i naturen. Enorma gärdet, ännu större är djurgården, samt även norra djurgården, som bland annat inkluderar lilljanskogen och östermalms IP, för att inte tala om alla parker och allér som omger östermalm (humlegården, tessinparken m.fl.). Försök hitta en annan del av Stockholms innerstad med lika mycket natur. Mycket kan man säga om Östermalm, men naturbefriat är det inte.

  2. yuppiebloggen skriver:

    Den riktigt levande och orörda naturen finner man väl runt ytterstadsområdena, det andra är mer som en välkrattad park med hästar och hundar och inte många vildsvin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s